bedrijfsfotografie, Haarlem, ondernemer, fotografie, Helga Beuving

Lifestyle Portretten

De zakelijke portretten die ik maak zijn lifestyle portretten. Wat betekent dat? Vooral hele chille shoots, in een ontspannen omgeving, zonder geforceerde poses ;). Het lifestyle element zit hem ook in de locatie en hoe je je daar beweegt. Werk je het liefst achter je laptop in een strandtent, dan leggen we dat vast! Maak je een product, ben je foodblogger of meubelmaker, dan is juist het maak-proces ook te gek om vast te leggen en zo kun je echt aan story-telling doen in je fotografie.

Hoe kan ik storytelling in fotografie voor mijn onderneming inzetten?

Wanneer we foto’s maken die de unieke kanten van jouw onderneming vastleggen kan je hier een sterk verhaal mee vertellen. Doordat alle beelden uit één serie komen hebben ze een visuele samenhang wat (letterlijk) een herkenbaar beeld geeft.

 

 

Ook kunnen alle elementen in de foto zelf perfecte haakjes zijn om een verhaal te vertellen en/of ondersteunen. Gebruik je veel vintage materialen in je onderneming (een duurzaam verhaal) of gebruik je als kok alleen maar lokale ingrediënten in je gerechten; al deze elementen zijn te herleiden uit je beelden en zetten zo een sterk verhaal neer. 

 

 

Mensen kopen nou eenmaal het liefste van mensen en niet van onzichtbare bedrijven. 

Waarom maak ik zakelijke lifestyle portretten?

Als ondernemer vind ik het te gek om andere ondernemers in hun kracht te zetten. Om hun passie en drive, die ze voor hun onderneming hebben, in beeld te brengen. Zodat ze de volgende stap met hun bedrijf kunnen maken. De dynamiek die tijdens een shoot ontstaat is te gek, je ziet iemand voor de lens ontspannen en doordat elke shoot anders is ontstaat er veel creativiteit en eigenheid in de beelden. Ik word hier heel blij van en (zo zeggen de reviews 😉 de ondernemers ook!

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp